Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;

Η «Θέατρο Ρετρό» παρουσίασε για 3η σαιζόν μια παράσταση για το παιδί και το παιδί μέσα μας.

Η «Θέατρο Ρετρό» αφού ταξίδεψε με την παράσταση «Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;» στην Νορβηγία, τη γενέτειρα χώρα του μύθου στον οποίο βασίζεται το έργο, επιστρέφει για 3η σαιζόν στο Θέατρο «Εν Αθήναις», κάτω από τη σκηνοθετική ματιά της Μάρθας Κλουκίνα.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, το έργο παρουσιάστηκε στα παιδιά του Ελληνόφωνου σχολείου Νορβηγίας στο Όσλο.

Στο έργο διαδραματίζεται η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του, με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ’ την πείνα της φτωχής οικογένειας της.

Τα πράγματα όμως στη ζωή - όπως και στο παραμύθι μας - δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος, έχει ένα μυστικό όπου εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν και οι δύο μεγάλο κακό.

Ένα δώρο της μητέρας της, όμως, που θέλει να την προστατεύσει θα την οδηγήσει στο να κάνει ένα λάθος, τις συνέπειες του οποίου θα πρέπει να δείτε την παράσταση μας για ν’ ανακαλύψετε.

Μια παράσταση που μιλά για την δύναμη της αγάπης, της εμπιστοσύνης, τη σημασία της συγχώρεσης και των επιλογών στη ζωή, καθώς και το πλήθος των δοκιμασιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο νέοι τη σήμερον -και την τότε- ημέρα μέχρι να κατορθώσουν να είναι ουσιαστικά μαζί και να κατακτήσουν το δικό τους «...και ζήσαν αυτοί καλύτερα».

Συντελεστές παράστασης

Συγγραφή-Διασκευή Κειμένου - Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Σκηνοθεσία - Χορογραφία– Μάρθα Κλουκίνα

Επιμέλεια Μουσικής – Μάρθα Κλουκίνα - Δημήτρης Κατσιμίρης

Σκηνικά-Κοστούμια – Άννα Μαγουλιώτη

Σχεδιασμός φωτισμού-Παύλος Μαυρίδης

Παραγωγή- Ομάδα 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ'' - Αγγελική Φράγκου

Έπαιξαν

Δημήτρης Κατσιμίρης, Αγγελική Φράγκου, Μαρία Ψαθά

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο ‘ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ’, Ιάκχου 19, Γκάζι

Από 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 εώς 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014