Λίγα λόγια για την παράσταση!

Το θεατρικό κείμενο της 'ΒατΡαπουνζέλ' είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο.

Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού.

Ο λιτός σκηνικός χώρος αποτελεί τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο χτίστηκε η παράσταση και η ατμόσφαιρα της.

Η 'ΒατΡαπουνζέλ' χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία.

Η παράσταση 'ΒατΡαπουνζέλ' διαρκεί 60 λεπτά, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

Η υπόθεση του έργου

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δυό αδελφές, με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει, καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους, τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια 'Βασιλιάς Βάτραχος' και 'Ραπουνζέλ' και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν! Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μιά όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.

Βατραπουνζέλ

Λίγα λόγια για τη 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ'

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' δραστηριοποιείται στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της 'Θεάτρο ΡΕΤΡΟ' είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το 'εν δυνάμει ενήλικα', αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η εταρεία αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς, επιθυμώντας να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών. Γι' αυτό το λόγο, μέσα στους στόχους της είναι οι παραστάσεις που δημιουργεί να μπορούν να ταξιδεύουν σε όλους τους τόπους.

Συντελεστές παράστασης

Διασκευή Κειμένου_ Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Σκηνοθεσία _ Αιμίλιος Αλεξανδρής

Σκηνικά αντικείμενα & κοστούμια_Βάλια Παπακωνσταντίνου

Σχεδιασμός φωτισμού & Φωτογραφία_Παύλος Μαυρίδης

Μετάφραση κειμένου στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου&Μιχάλης Κουλουρίδης

Εκπαίδευση στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου

Γραφιστικά_Σπυριδούλα Αρταβάνη

Επιμέλεια παραγωγής_Θηρεσία Θεοδώρου

Παραγωγή _'Θέατρο ΡΕΤΡΟ'-Αγγελική Φράγκου

Παίζουν

Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου

"ΠΟΛΗ" Θέατρο

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)

Κρατήσεις

211 01 04 750 & 6983.434.636

Το "ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ" έρχεται στο παιδικό σας πάρτυ ή στην εταιρική σας εκδήλωση!

www.paidikaparti.gr