Το «Θέατρο Ρετρό» αφηγείται και παρουσιάζει την Κινέζικη εκδοχή της γνωστής μας Σταχτοπούτας για 2η χρονιά!

Σε αυτή την διαχρονική ιστορία, πρόκειται να γνωρίσουμε την ευγενική Γιέ- χσιέν, το χρυσό της ψάρι, την πανούργα μητριά της, αλλά και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο ανεκτίμητο παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιέ- χσιέν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πως μπορεί το ψάρι της, να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ' όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο 'Γιέ- χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα' βασίζεται στον κινέζικο μύθο 'Ye Xian' που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch'eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς - αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν το ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με φρενήρη ρυθμό. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους & τις ατμόσφαιρες του παραμυθιού.

Η παράσταση 'Γιέ- χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα' χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθηση μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών διαρκεί 45 λεπτά & μετά την παράσταση ακολουθεί εικαστική δραστηριότητα διάρκειας 30 λεπτών.

Συντελεστές παράστασης

Ιδέα & Προσαρμογή κειμένου: Αγγελική Φράγκου

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού 

Φωτογράφηση: Αργυρώ Παγίδα

Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

Παραγωγή: Θέατρο Ρετρό

Ερμηνεύουν οι: Ιωάννα Κεραυνού, Παναγιώτης Ράϊος

Η παράσταση μεταφέρεται σε όλους τους χώρους
Πληροφορίες - κρατήσεις _ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 6983434636

Πληροφορίες παράστασης

Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 75' Παράσταση: 45' Εικαστική δραστηριότητα μετά την παράσταση:30'

Η παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε όλους τους χώρους.