Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' ιδρύθηκε το 2011 από την ηθοποιό Αγγελική Φράγκου.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας.

Πήρε το όνομα της από το απεσπασμένο α' συνθετικό της γαλλικής λέξης retrospectif που σημαίνει αναδρομικός. Η ακριβής σημασία της λέξης αναδρομικός είναι: εκείνος που γίνεται στο παρόν και αναφέρεται στο παρελθόν. Η σημασία της λέξης συνδέεται με το μοτίβο της εταιρείας: Για το παιδί και το παιδί μέσα μας. Δηλαδη ο ­ενήλικας­ που είμαστε (παρόν), που φέρει μέσα του ­το παιδί­ που ήμασταν (παρελθόν).

Στόχος της 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το 'εν δυνάμει ενήλικα', αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα.

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' αναζητά μύθους ανά τον κόσμο, οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς. Στόχος της είναι να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών, με το να ταξιδεύει τους -μύθους- που έγιναν -παραστάσεις- στη χώρα καταγωγής τους. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο ταξίδια στο εξωτερικό. Στη Νορβηγία και στη Γερμανία.

Έχει ανεβάσει ως τώρα έξι θεατρικές παραστάσεις: Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι, Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά, Γιε-χσιέν:Η Σταχτοπούτα από την Κίνα, Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι, ΒατΡαπουνζέλ, Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;,

Έχει αναπτύξει συνεργασίες με σημαντικούς φορείς και εταιρείες όπως: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πολιτιστικό ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ, Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα κ.α.

Η Αστική μη κερδοσκοπική έταιρεία 'Θέατρο Ρετρό' έχει λάβει τιμητική διάκριση για την προσφορά της στον πολιτισμός από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Για την παράσταση 'Η πριγκίπισσα & το μπιζελι', έχει λάβει το 3ο βραβείο στο '4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους' στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονικής (Δ.Ε.Θ.)

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' εδρεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει τις παραστάσεις της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.