Μία ολοκαίνουρια 'ΒατΡαπουνζέλ' στο 'ΠΟΛΗ' Θέατρο!

Βατραπουνζέλ

Το θεατρικό έργο για παιδιά 'ΒατΡαπουνζέλ', αφού ταξίδεψε & παίχτηκε στο 'FILIA Griechisch – Deutsche Kindertagesstätte' της Γερμανικής πρωτεύουσας, σας περιμένει στο 'ΠΟΛΗ' Θέατρο με νέα σκηνοθεσία και ανανεωμένη διανομή κάθε Κυριακή στις 15.00 μ.μ.!

Το θεατρικό κείμενο της 'ΒατΡαπουνζέλ' βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ 'Βασιλιάς Βάτραχος' & 'Ραπουνζέλ' και είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού. Ο λιτός σκηνικός χώρος αποτελεί τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο χτίστηκε η παράσταση και η ατμόσφαιρα της.

Η 'ΒατΡαπουνζέλ' χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ' επέκταση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία. Η παράσταση 'ΒατΡαπουνζέλ' διαρκεί 45 λεπτά, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

Βατραπουνζέλ   Βατραπουνζέλ   Βατραπουνζέλ

Βατραπουνζέλ   Βατραπουνζέλ   Βατραπουνζέλ

Η υπόθεση του έργου

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δύο αδελφές, με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει, καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους, τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια 'Βασιλιάς Βάτραχος' και 'Ραπουνζέλ' και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν! Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.

Βατραπουνζέλ

Λίγα λόγια την ''Θέατρο ΡΕΤΡΟ''

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' δραστηριοποιείται στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το 'εν δυνάμει ενήλικα', αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς, επιθυμώντας να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών. Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' εδρεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει τις παραστάσεις της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συντελεστές Παράστασης

Διασκευή Κειμένου_ Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Σκηνοθεσία & Σκηνογραφία & Επιμέλεια μουσικής_ Αιμίλιος Αλεξανδρής

Σκηνικά αντικειμένα_Βάλια Παπακωνσταντίνου

Ζωγραφική Σκηνικού_Αντρέας Κανελλόπουλος & Μάριος Ράμμος

Κοστούμια_Βάλια Παπακωνσταντίνου & Bahaldoin Kachach

Σχεδιασμός φωτισμού & Φωτογραφία_Παύλος Μαυρίδης

Μετάφραση θεατρικού έργου στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου & Μιχάλης Κουλουρίδης

Μετάφραση θεατρικού έργου στα Γερμανικά_Αβτζόγλου Στέλλα, Χριστίνα

Φράγκου, Νικολέττα Χαραλαμποπούλου

Γραφιστικά_Σπυριδούλα Αρταβάνη

Οργάνωση παραγωγής_Θηρεσία Θεοδώρου

Διεύθυνση παραγωγής & Επικοινωνία _Αγγελική Φράγκου

Παραγωγή _'Θέατρο ΡΕΤΡΟ'

Παίζουν

Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου

'ΠΟΛΗ' Θέατρο

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας

(δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)

Κρατήσεις

21 1010 4750 & 6983 434 636

«ΒατΡαπουνζέλ»

Διάρκεια παράστασης _45'

Ηλικίες παιδιών _ 6 έως 9 ετών

Η παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε όλους τους χώρους.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή στις 15:00 για το κοινό

Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 για τα σχολεία

H παράσταση παρουσιάζεται στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

Ημερομηνίες

  • ΑΓΓΛΙΚΑ_ 29.11 & 24.01 & 21.02& 20.03 & 17.04
  • ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ_ 31.01 & 28.02 & 27.03 & 24.04

Τιμές εισιτήριων

8€ (Γενική είσοδος) και

5€ (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι με επίδειξη κάρτας, φοιτητές, ΑΜΕΑ)

Κρατήσεις_2110104750 - 6983434636

Επικοινωνία & κρατήσειςγια  σχολεία_2109233991 - 6944310395

E_Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  U_www.theatroretro.eu   F_Θέατρο Ρετρό