Παιδικό Θέατρo & Παιδικές Παραστάσεις

Η ομάδα "Θέατρο ΡΕΤΡΟ" παρουσίασε την παιδική παράσταση «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», για πρώτη φορά στο 'In Progress Feedback Festival - Παιδί Ισότιμος Πολίτης' 2015 που διοργάνωσε ο 'Κινητήρας Studio και έλαβε τον έπαινο συμμετοχής, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να ταξιδέψει στο όμορφο Πήλιο.

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι - SPOT


Η παιδική παράσταση "Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι", περιοδεύει στο Πήλιο!

Πρόγραμμα παραστάσεων:

  • 18/07/2015 Τσαγκαράδα Ανοιχτό θέατρο Τζένη Καρέζη 20:00
  • 19/07/2015 Πινακάτες Παλαιό Δημοτικό Πινακατών 21:00
  • 21/07/2015 Νεοχώρι Πλατεία Νεοχωρίου 20:00
  • 23/07/2015 Αργαλαστή Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής 20:00
  • 25/07/2015 Άγιος Ιωάννης Πλατεία Αγίου Ιωάννη 20:30
  • 27/07/2015 Λαμπινού Πλατεία Λαμπινούς 20:30

Η παράσταση ταξιδεύει στο Πήλιο με την υποστήριξη των συλλόγων: Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός σύλλογος «Οι Πινακάτες», Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Νεοχωρίου Μαγνησίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αργαλαστής, Τουριστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Πηλίου.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή Μαργαρίτας Κυραγιάννη, σκηνοθεσία Ελένης Κασσίου, Μαργαρίτας Κυραγιάννη, Αγγελικής Φράγκου. Τη διδασκαλία υποκριτικής επιμελήθηκαν οι Αιμίλιος Αλεξανδρής, Ειρήνη Χατζηνίκου, τη διδασκαλία κούκλας η Εμμανουέλα Καποκάκη, χορογραφία & Placement Ηρακλής Μπριασούλης, μουσική επιμέλεια «Θέατρο ΡΕΤΡΟ», σκηνικά Αννα Μαγουλιώτη, κοστούμι Βιβέτα Στρατηγού, γραφιστικά Σπυριδούλα Αρταβάνη, μετάφραση και εκπαίδευση στα Αγγλικά Ελένη Καζαντζίδου και Μιχάλης Κουλουρίδης, οργάνωση παραγωγής Θηρεσία Θεοδώρου, παραγωγή «Θέατρο ΡΕΤΡΟ», ερμηνεία Αγγελική Φράγκου, φωνή μαμάς Μαργαρίτα Κυραγιάννη, φωνή βασίλισσας Ελένη Κασσίου, φωνή πρίγκιπα Αχιλλέας Παπαγεωργίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ', παρουσιάζει το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 'Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι', σε διασκευή της Μαργαρίτας Κυραγιάννη. Το έργο πραγματεύεται το θέμα της ισότητας.

Πρόκειται για μία solo perfomance που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα του έργου συνθέτουν η ηθοποιός, οι κούκλες, τα εμψυχωμένα αντικείμενα, τα σκηνικά αντικείμενα, η μουσική και το χιούμορ του κειμένου! Το έργο παίζεται και στην Αγγλική γλώσσα.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο 'In Progress Feedback Festival - Παιδί Ισότιμος Πολίτης' 2015 που διοργάνωσε ο Κινητήρας Studio. Το έργο διακρίθηκε μέσα απ' όλες τις συμμετοχές του φεστιβάλ και έλαβε τον έπαινο συμμετοχής.