Παιδικό Θέατρo & Παιδικές Παραστάσεις

Μια διαφορετική και ευχάριστη γνωριμία, μας επιφύλασε το 2016 λίγο πριν φύγει! Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' μέσω της ιστοσελίδας Petslife.gr, η οποία παρουσιάζει θέματα για τα κατοικίδια, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για μία συνέντευξη με τους Αλέξανδρο Κατσάρη και Αρτέμη Σαμοθράκη, συγγραφείς του παιδικού παραμυθιού της Ρόξυ.

Ρόξυ το βιβλίο

Σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που κάλυψε η Αγγελική Φράγκου. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Petslife.gr

Ποιο ήταν το κίνητρο σας για να γράψετε το παιδικό παραμύθι με ήρωα τη Ρόξυ;

Αρτέμης: Ήταν η  ανάγκη μου να επικοινωνήσω με τα παιδιά και να προσπαθήσω να μιλήσω για αξίες ιδανικά και πάνω από όλα για την φιλοζωία. Την ευκαιρία μας την έδωσε ο εκδοτικός μας οίκος οι Ερευνητές και η Νίκη Εκδοτική. Ήταν ένας τρόπος να περάσουμε  στους μικρούς αναγνώστες σωστά μηνύματα και αξίες κλασσικές για τη ζωή τους, για την φιλοζωία και τα αδέσποτα. Η Ρόξυ, μια αδέσποτη σκυλίτσα, αποφασίζει να παραδώσει το γράμμα ενός μικρού κοριτσιού της γειτονιάς με μοναδικό σκοπό να την δει πάλι χαρούμενη και ξεπερνώντας τους πειρασμούς του πράσινου καλικάντζαρου, ολοκληρώνει την αποστολή της, κάνοντας την πάλι ευτυχισμένη τη μικρή Βασιλική, ένα μικρό κοριτσάκι που έχει ανάγκη να πιστέψει στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Αλέξανδρος: Το παραμύθι είναι ένας υπέροχος τρόπος για την ανάπτυξη του λόγου και της φαντασίας και τη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού με τη σωστή προσέγγιση ηθικών αξιών, προβολή σωστών πρότυπων, την ανάπτυξη του συναισθήματος και την καλλιέργεια της φαντασίας με απώτερο σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος της ωριμότητας του ατόμου και της συγκρότησης του ψυχισμού και της προσωπικότητάς του. Για αυτούς τους παιδαγωγικούς λόγους δημιουργήθηκε το παραμύθι “Ρόξυ Το μυστήριο του Αϊ-Βασιλη” ώστε με οδηγό - σύμμαχο τη σκυλίτσα Ρόξυ, τα μικρά παιδιά-αναγνώστες να ταξιδεύουν μέσα στη χώρα της φαντασίας και του ονείρου, ανακαλύπτοντας το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων και το μήνυμα του Αϊ-Βασίλη.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη πατώντας εδώ