Παιδικό Θέατρo & Παιδικές Παραστάσεις

Παιδική παράσταση ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛTo «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» μετά την επιτυχία του ''Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;''και ύστερα από ταξίδι του στη Νορβηγία στο Gresk-skole στο Όσλο, επανέρχεται με τη νέα του παιδική παράσταση για το παιδί και το παιδί μέσα μας, ''ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ''. Μια παράσταση θεάτρου και χορού, βασισμένη σε παραμύθια των Αδελφών Γκριμ και σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Αλεξίου. 

Το ''ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ'' μας ταξιδεύει στο μαγικό του κόσμο μέσα από την ποιητική γραφή του κειμένου, την χορογραφημένη του σκηνοθεσία, τη σκηνική εγκατάσταση, τους πρωτότυπους φωτισμούς, τα ιδιαίτερα κοστούμια, τη μουσική σύνθεση και τις δύο ηθοποιούς που ζωντανεύουν το έργο!

Λίγα λόγια για το έργο...

Δύο αδελφές ηθοποιοί-γυρολόγες διατηρούν την παιδικότητα και τη στενή σχέση τους, αναβιώνοντας τα παιχνίδια και την ευρηματικότητα της παιδικής τους ηλικίας, μέσα από ρόλους στο θέατρο! Χρησιμοποιούν την πηγαία φόρμα των παραμυθιών, συγκεκριμένα των αδελφών Γκριμ που ενέπνευσαν την παιδική τους ηλικία. Τα παραμύθια ''Βασιλιάς Βάτραχος'' και ''Ραπουνζέλ'' οδηγούν τις δύο ηρωίδες να κατασκευάζουν μαγικούς κόσμους, και συνάμα να  αντιμετωπίζουν τα σκοτάδια των ηρώων σε αναλογία με τις δικές τους σκοτεινές πτυχές. Η δύναμη του παραμυθιού και η αγνή παρουσία των παιδιών θεατών ξορκίζει το σκοτάδι και επαναπροσδιορίζει την παιδικότητα τους!

Βατραπουνζέλ: δείτε το trailer της παράστασης!


 

Η παιδική παράσταση ''ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ'', έρχεται για να ''λύσει τα μάγια''!

Λίγα λόγια το ''Θέατρο ΡΕΤΡΟ''

Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα του «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» (Αγγελική Φράγκου ηθοποιός - εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού,  Μαργαρίτα Κυραγιάννη νηπιαγωγός - συγγραφέας, Άννα Μαγουλιώτη θεατρολόγος - γλύπτρια) εκτός από την αγάπη τους για τα παιδιά και τις γνώσεις τους για την ουσιαστική τους ψυχαγωγία μοιράζονται το όνειρο, αν όχι το όραμα  για μια σειρά παραστάσεων στη διάρκεια των οποίων τα μάτια των ενήλικων θεατών θα εξομοιώνονται με τα μάτια των παιδιών.

Η παιδική μας παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε όλους τους χώρους.

Φέτος το ''Θέατρο ΡΕΤΡΟ'' εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα και παρουσιάζει την παιδική παράσταση ''ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ''  και στην αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενο, σε δασκάλους και μαθητές που αγαπούν τα αγγλικά, σε αγγλόφωνα σχολεία και φροντιστήρια αγγλικών.

ΘΕΑΤΡΟ:''ΠΟΛΗ'' Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (ΗΛ.ΣΤΑΘΜΟΣ)

Κρατήσεις_2110104750 - 6983434636

Επικοινωνία & κρατήσειςγια  σχολεία_2109233991 - 6944310395

E_Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  U_www.theatroretro.eu   F_Θέατρο Ρετρό